Ιδιαίτερα θετικά σχολίασε το ενδεχόμενο να παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας ωστόσο πως το ταξίδι δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει τελική επιβεβαίωση (σ.σ. της άφιξης του Έλληνα πρωθυπουργού). Μόλις η ελληνική πλευρά το επιβεβαιώσει οριστικά, θα μπορούμε να βασιστούμε σε κάτι», απάντησε ο κ. Πεσκόφ σε ερώτηση για τη δυνατότητα νέας συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη διοργανώνεται ετησίως από το 1997, και εφέτος θα διεξαχθεί 18-20 Ιουνίου. Τελεί υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας και την προσωπική επίβλεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν από το 2006.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους γιατί ένα τόσο σημαντικό οικονομικό και πολιτικό γεγονός έχει συστηματικά «περιφρονηθεί» από την Ελλάδα, έως σήμερα.