Στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος, το Bloomberg υποστηρίζει πως οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης επεξεργάζονται σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μίας εξόδου από τη νομισματική ένωση.

Η κυβέρνηση, σχολιάζει το Bloomberg, δεν θεωρεί πως θα χρειαστεί αυτή τη βοήθεια καθώς ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως δεν σκέφτεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επικεντρώνει στο να λάβει τη βοήθεια του πακέτου προγράμματος.

Ακόμα και έτσι, συνεχίζει το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης εξετάζουν μηχανισμούς που θα υψώσουν τείχη προστασίας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο από τις επιπτώσεις ενός Grexit, ώστε να διαφυλαχθεί το οικοδόμημα από την κατάρρευση, αναφέρει μία εκ των πηγών.

«Υπάρχει πάντα ένα σχέδιο Β», σημειώνει ο Φίλιπο Ταντέι, οικονομικός σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη Ρώμη, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε ένα πακέτο βοήθειας, σχολιάζει το Bloomberg.

Μπορεί οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καλωσόρισαν την πρόοδο της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Eurogroup, ωστόσο, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ανησυχούν για τον Αλέξη Τσίπρα. «Μπορεί να μην είναι έτοιμος να “καταπιεί” τις παραχωρήσεις που είναι αναγκαίες για την εκταμίευση των χρημάτων» αναφέρει το πρακτορείο.