Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην FAZ ο Γερμανός βουλευτής των Πράσινων Ράινχαρτ Μπίτικοφερ, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επικρίνοντας σφόδρα τον τρόπο που ο υπουργός χειρίζεται την ελληνική κρίση χρέους.

 

«Η Γερμανία θα πρέπει εξαιτίας της ιστορίας της να σκεφτεί τις υποχρεώσεις της», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι ο υπουργός έχει διαδραματίσει έναν απερίγραπτο ρόλο και συχνά αντιμετώπισε την κατάσταση με το μπουκάλι με το λάδι αντί με τον πυροσβεστήρα».

'Οπως σχολίασε επίσης ο βουλευτής «η Ευρωπαϊκή Ένωση «σε κάποιες περιπτώσεις ώθησε την Αθήνα σε περικοπές, ενώ θα ήταν πιο σημαντικές οι επενδύσεις». 

Ένα μήνυμα προς την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ΕΕ «θα κατέστρεφε 65 χρόνια εμπιστοσύνης», προειδοποίησε ο Μπίτικοφερ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμούς.

Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί «ότι εξαιτίας της ιστορίας της ενδέχεται να έχει υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα», κατέληξε ο Μπίτικοφερ, σε μια έμμεση αναφορά στο αίτημα της Αθήνας για τις γερμανικές επανορθώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.