Μετά την Die Welt και η γερμανική εφημερίδα Bild κάνει λόγο σε σημερινό άρθρο της για το παράλληλο νόμισμα Geuro, για το οποίο μάλιστα αναρωτιέται αν μπορεί να σώσει την Ελλάδα. 

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προειδοποίησε ότι η χώρα έχει επείγοντα οικονομικά προβλήματα, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα σε μερικές εβδομάδες» τονίζει η εφημερίδα.

'Οπως αναφέρεται επίσης στην Bild, η Ελλάδα αναγκάστηκε να πάρει χρήματα από τον εγγυητικό λογαριασμό του ΔΝΤ για να πληρώσει την δόση του στο ταμείο. 

«Λόγω της πιθανής χρεοκοπίας, η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμα και το σενάριο του δεύτερου νομίσματος: του Geuro» υπογραμμίζει η εφημερίδα, η οποία αποκαλύπτει ότι η ιδέα για το παράλληλο νόμισμα ανήκει στον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ, ο οποίος τονίζει ότι η κυβέρνηση μπορεί να πληρώσει με αυτό τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις.

Χρησιμοποιώντας, επίσης, το Geuro, οι πολίτες θα είναι σε θέση να αγοράσουν, να πληρώσουν ενοίκια, όπως ακριβώς με το ευρώ.

«Το πλεονέκτημα του Geuro είναι ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να αποτρέψει την πτώχευση. Η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει το Grexit» αποκάλυψε στην εφημερίδα ο Μάγιερ πρόσθεσε ότι ένα ακόμα πλεονέκτημα του «νομίσματος» είναι ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει να κυκλοφορεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το μόνο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να εκτυπώσει τα νομίσματα.

Την ίδια στιγμή ο Μάγιερ αποκαλύπτει ότι το Geuro μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικότατα στις τράπεζες, στις αγορές, ακόμα και στον τουρισμό. 

Το άρθρο της εφημερίδας καταλήγει ότι «επίσημα η Ελλάδα έχει αρνηθεί ότι υπάρχουν σχέδια για νέο νόμισμα.'Ομως μπορεί τελικά η έλλειψη χρημάτων να αναγκάσει την κυβέρνηση τελικά να εισάγει στην αγορά το Geuro πιό γρήγορα απ΄ ό,τι υπολόγιζε».