Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Διαστάσεις παίρνει η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, μετά και τις σημερινές αναφορές του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το βήμα της Βουλής για υποθέσεις τραπεζικών σκανδάλων. 

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ για τη βιομηχανία ζάχαρης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, επιτέθηκε στον διοικητή υπενθυμίζοντας τις υποθέσεις συγχωνεύσεων της Αγροτικής Τράπεζας με την Πειραιώς και του Τ.Τ. με την Eurobank. 

«Σας είπα ότι δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο!», είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και όποιες άλλες υπάρξουν». 

Ο υπουργός στην ομιλία του άφησε να εννοηθεί ότι τόσο ο κ. Στουρνάρας που ήταν τότε υπουργός Οικονομικών όσο και ο Γ. Προβόπουλος ως Διοικητής της ΤτΕ, χάρισαν τις δύο κρατικές τράπεζες μέσα σε μια νύχτα στις ιδιωτικές.

«Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής της ΤτΕ, ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο σκάνδαλο. Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία; Δεν τα έφερε στη Βουλή ποτέ. Η Τράπεζα Πειραιώς πήρε προίκα την καλή ΑΤΕ», δήλωσε και πρόσθεσε ότι μέσα σε μια νύχτα χαρακτήρισε μη βιώσιμο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.