ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεγκτικούς μηχανισμούς για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Κοτζιάς από το ΝΑΤΟ

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2015, 15:17 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2015, 15:46
Ελεγκτικούς μηχανισμούς για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Κοτζιάς από το ΝΑΤΟ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς κατά την παρέμβασή του στο πρώτο θέμα των εργασιών στη σύνοδο των ΥΕΠΞ στο ΝΑΤΟ, εξήγησε την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα με το μεναταστευτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς κατά την παρέμβασή του στο πρώτο θέμα των εργασιών στη σύνοδο των ΥΕΠΞ στο ΝΑΤΟ, εξήγησε την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα αφενός όσον αφορά στο πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και αφετέρου στη τεράστια διακίνηση ναρκωτικών, με την παράκληση - σύσταση να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί ικανοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. 

Στην Ελλάδα, όπως εξήγησε, ήταν 13.000 οι συλλήψεις παράνομων Αφγανών το 2014, ενώ 3.000 ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Οι δε επίσημα καταγεγραμμένοι παράνομοι Αφγανοί στη χώρα ανέρχονται σε 55.000.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Κοτζιάς συμμετείχε στο πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε στους ομολόγους του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι - πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου - ο οποίος, ως προς το θέμα της Ουκρανίας, τάχθηκε υπέρ μίας πιο ρεαλιστικής προσέγγισης με τη Ρωσία.