Τον βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με τον βουλευτή αμέσως μετά την συνάντησή τους να κάνει λόγο για «αναζήτηση συνεννόησης με την κοινωνία και ανάγκης οικοδόμησης ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου». 

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε:
 

«Ευχαριστώ τον κ. Πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να του μεταφέρω τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας. Ο κ Πρόεδρος είναι μια προσωπικότητα που μπορεί να συνθέτει και ενώνει. Και αυτό ακριβώς είναι τώρα το ζητούμενο για τη χώρα μας αλλά και το στοίχημα για τον πολιτικό κόσμο: Να κοιτάξουμε μπροστά, να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά, να συνεννοηθούμε και να πορευθούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι».

 'Οπως τόνισε, επίσης, ο βουλευτής:

«Αρκετά εγκλωβιστήκαμε στα ψευτοδιλήμματα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Ρήξη με τους εταίρους, καταστροφή ή συνθηκολόγηση και υποταγή. Καθώς το βάρος περνάει στην γενιά μου, εμείς οι νεότεροι έχουμε χρέος να αντισταθούμε στην αναβίωση διαχωριστικών γραμμών.

Τώρα, μετά από πέντε χρόνια σκληρών οικονομικών θυσιών μόνο μια γραμμή είναι χρήσιμη: η γραμμή της συνεννόησης και του διαλόγου με την κοινωνία για το πώς θα οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο. Αυτό που προέχει και δε μπορεί να αναστέλλεται διαρκώς είναι το νοικοκύρεμα και η ανάπτυξη της χώρας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όχι μόνο εμείς αλλά και οι δανειστές μας».