Την άποψη ότι «ήταν λάθος η προσπάθεια της κυβέρνησης να στηριχτεί στην αναδιάρθρωση του χρέους», εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης

Όπως είπε μιλώντας στον Realfm και τους Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, η «η ελληνική οικονομία ξαναμπήκε σε ύφεση». «Οι προβλέψεις έχουν πέσει από το 2,9% στο 0,5% με αποτέλεσμα η τρύπα να είναι μεγάλη», τόνισε και πρόσθεσε πως «μπήκαμε σε αδιέξοδο ενώ οδηγούμασταν στα τέλη Φεβρουαρίου στις αγορές». 

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν για να κάνεις εσύ παροχές.«Όποιος θέλει να αλλάξει το μείγμα πολιτικής το κάνει μόνος του», είπε και πρόσθεσε πως «όταν ρωτάγαμε πού θα βρείτε τα λεφτά θεωρούσαν ότι θα μας τα δώσουν δώρο οι ξένοι, ε αυτό δεν υπάρχει», κατέληξε. 

Ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος και στο κόμμα του είπε πως «σταματήσαμε να μιλάμε στην καρδιά του κόσμου» και πρόσθεσε πως όπως τόνισε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο επισκέφτηκε σήμερα, «πρέπει να μιλήσουμε με την αλήθεια στην κοινωνία».  

«Αν η Ελλάδα επιλέξει τον δρόμο της δραχμής αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται νέα συμφωνία,  νέο μνημόνιο με τους δανειστές για να δανειστείς συνάλλαγμα. Δεν θα απελευθερωθούμε από το χρέος αν πάμε στη δραχμή ούτε θα ξεφορτωθούμε την τρόικα και τους θεσμούς», επισήμανε.