«Κεραυνούς» κατά της κυβέρνησης έριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία της 20ης Φερβουαρίου απαράδεκτη και προειδοποιώντας με νέο μνημόνιο

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, χαρακτήρισε «απαράδεκτη και βλαπτική για το ελληνικό ζήτημα» τη συμφωνία την οποία υπέγραψε η Ελλάδα στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. 

«Κινδυνεύουμε, αν υλοποιηθεί η συμφωνία, να εφαρμόσουμε Μνημόνιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όταν έβαλα την ιδέα του δημοψηφίσματος είχα πολλούς εχθρούς. Η παρανοϊκή και σχιζοειδής προσέγγιση Σόιμπλε και Σουλτς δεν εννοούσαν αυτό που είχα πει εγώ. Αποδεχόμενη η κυβέρνηση την αξιολόγηση φαίνεται ότι αδυνατίζει την ιδέα του δημοψηφίσματος» τόνισε.

Ο κ. Μητρόπουλος πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε 520 μνημονιακούς νόμους, οι οποίοι εξακολουθούν να ισχύουν, ενώ συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων ότι «είχαμε υπερβάλει ως προς τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις».

Ανέφερε, ακόμη, ότι ούτε η αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται τι περιέχει η συμφωνία. Ο κ. Μητρόπουλος δεν απάντησε για το εάν θα την ψηφίσει αλλά σημείωσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει «να κάνει αγώνα ώστε να μην πάει στη Βουλή και η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αγώνα ώστε να αποδεσμευθεί από αυτή τη συμφωνία». 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει η Αριστερά να εμπλακεί με εφαρμογή μέτρων που θα εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό».

«Δε συμφωνώ ότι το πρόβλημα είναι η Κωνσταντοπούλου και ο Μητρόπουλος. Στηρίζουμε την κυβέρνηση» απάντησε, ερωτηθείς σχετικά.

Τέλος, παρείχε στήριξη στην Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, τονίζοντας ότι σε αυτό το χρονικό σημείο δεν πρέπει να φύγει από τη θέση του. «Σε αυτή τη συγκυρία, σε μία δύσκολη κατάσταση, υπάρχουν περιθώρια κριτικής. Η στάση του θα έπρεπε να είναι πιο λελογισμένη. Πρέπει να αποφεύγονται οι δριμείες κριτικές. Στο κρισιμότερο δίμηνο δεν θα πρέπει να φύγει» τόνισε αναφερόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα και στις αντιδράσεις που υπάρχουν από στελε΄χη του ΣΥΡΙΖΑ.