Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε τόσο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, όσο και για το σκάνδαλο με Αγροτική Τράπεζα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ομιλία του για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο υπουργός, 

Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί, ούτε θα κάνει πίσω από τις προεκλογικές προγραμματικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της. Δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Αν θέλαμε να κάνουμε «κωλοτούμπα» θα είχαμε υπογράψει το e- mail Χαρδούβελη. Δεν το κάναμε, όμως, γιατί δεν συμφέρει τη χώρα, για αυτό παίρνουμε αυτά τα έκτακτα μέτρα, γιατί πιστεύουμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα και θα πάμε μπροστά να σώσουμε τη χώρα.

Ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε την ανάγκη ψήφισης της ΠΝΠ για να ενισχύσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης,με στόχο να διαμορφώσει όρους μεταποίησης και ίσως δώσει την δυνατότητα για εξαγωγές, επιρρίπτοντας μεγάλες ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις που παρέδωσαν την επιχείρηση στους πιστωτές.

«Είχατε βάλει λουκέτο. Χιλιάδες εργαζόμενοι κινδύνευαν να μείνουν στο δρόμο. Γι' αυτό κάναμε την ΠΝΠ», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

«Λάβρος» κατά Στουρνάρα

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, επιτέθηκε σφόδρα και στον διοικητή υπενθυμίζοντας τις υποθέσεις συγχωνεύσεων της Αγροτικής Τράπεζας με την Πειραιώς και του Τ.Τ. με την Eurobank. 

«Σας είπα ότι δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο!», είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και όποιες άλλες υπάρξουν». 

Ο υπουργός στην ομιλία του άφησε να εννοηθεί ότι τόσο ο κ. Στουρνάρας που ήταν τότε υπουργός Οικονομικών όσο και ο Γ. Προβόπουλος ως Διοικητής της ΤτΕ, χάρισαν τις δύο κρατικές τράπεζες μέσα σε μια νύχτα στις ιδιωτικές.

«Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο σκάνδαλο. Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία έβγαλε το πόρισμα, αλλά δεν το έφερε ποτέ στην Βουλή», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό, αλλά εκείνος αγέρωχος στην άθλια αυτή κατάσταση δεν απάντησε».

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ακόμα ότι «τα εγκλήματα αυτά δεν συντελέστηκαν σε καμία άλλη χώρα», ενώ αναφερόμενος στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι «σε μια νύχτα» το κατέστησε μη βιώσιμο. «Σε ένα βράδυ το Δημόσιο έχασε 13 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε πως «δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο». «Όλα θα εξιχνιαστούν εις βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές», υπογράμμισε.