Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Βρούτση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης για το ζήτημα του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών.

«Με σημερινή του δήλωση ο κ. Βρούτσης "αποκάλυψε", ότι η κυβέρνηση πήρε 4 δισεκατομμύρια από το ΑΚΑΓΕ για να καλύψει τα ελλείμματα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ο πρώην υπουργός, με απύθμενο θράσος, συνεχίζει να ψεύδεται, να τρομοκρατεί και να εκφοβίζει τους πολίτες με τις ανυπόστατες δηλώσεις του, πατώντας στις επικίνδυνες γραμμές που χάραξαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Όμως, τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας  έχουν κοντά ποδάρια και καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος» ανέφερε ο κ. Στρατούλης και εξήγησε:

Δυστυχώς, ο κ. Βρούτσης:

Ξεχνά, ότι επί υπουργίας του πήρε 150 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση, αντίστοιχα, του ΟΑΕΕ και του ΕΤΕΑ, από τους δύο υπολογαριασμούς του ΑΚΑΓΕ.

Μάλλον δεν γνωρίζει , αν και ήταν τόσα χρόνια στο πηδάλιο του υπουργείου Εργασίας, ότι το ΑΚΑΓΕ έχει σήμερα 3.052 εκ. στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ και 562 εκατομμύρια σε δύο υπολογαριασμούς ταμιακής διαχείρισης. 

Θα πρέπει να μάθει ότι όσον αφορά το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, η δική του απόφαση να καταργήσει  θεσμοθετημένους πόρους του, το οδήγησε σε οικονομική καταστροφή και επομένως δεν θα πρέπει να μιλά για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. 
Αγνοεί –μάλλον σκόπιμα και για μικροπολιτικούς λόγους-  ότι τα χρήματα που είναι τοποθετημένα στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ δεν μπορούν να αξιοποιηθούν πριν την 1η/1ου/2019. 

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι «υπογραμμίζουμε -για ακόμη μια φορά- ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ακουμπήσει για κάλυψη ελλειμμάτων κύριας και επικουρικής ασφάλισης ούτε ένα ευρώ από τον λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ.  Επίσης, δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ από τους δύο υπολογαριασμούς  του ΑΚΑΓΕ, που προορίζονται για κάλυψη ελλειμμάτων ασφαλιστικών ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλιση, αν και έχει την νομικοπολιτική δυνατότητα να το κάνει, εάν και εφόσον χρειαστεί». 

Ο κ. Στρατούλης καταλήγει:

Ο κ. Βρούτσης μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμη μνήμη, ο ελληνικός λαός όχι. Κανένας δεν θα ξεχάσει τις πολιτικές του ως υπουργός Εργασίας της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίες οδήγησαν σε κινεζοποίηση της αγοράς εργασίας, εξαφάνιση των συντάξεων,  εξαθλίωση του ελληνικού λαού, λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και - εν τέλει- σε διάλυση του κοινωνικού, ηθικού και οικονομικού ιστού της χώρας.  

Τα ψέματα τελείωσαν με την ψήφο και τους αγώνες του ελληνικού λαού και οι ανθρωποκτόνες πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.