Αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλενει η κκυβέρνηση για τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης με τους δανειστές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την μια πλευρά το Μαξίμου και το περιβάλλον του πρωθυπουργού εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνίας εντός του Μαΐου, από την άλλη η Αριστερή Πλατφόρμα και επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης, αποδομώντας τη συμφωνία του Φεβρουαρίου. 

Την ώρα που συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο για τα νέα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει, ανώτατο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας εξέφραζε την απαισιοδοξία του για την εξεύρεση επωφελούς λύσης με τους πιστωτές. «Δεν βλέπω συμφωνία, θα προχωρήσουμε μόνοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι δεν είναι εφικτή μια συμφωνία τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Οι Αριστερή Πλατφόρμα και αρκετά στελέχη του κόμματος διαμηνύουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπογράψει συμφωνία υποταγής και ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να υποχωρήσουν από τις προγραμματικές δεσμεύσεις. Παράλληλα, και οι πασοκογενείς, όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος, απορρίπτουν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, καλώντας μάλιστα τον Πρωθυπουργό να μην την φέρει στη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έριξε «τορπίλες» σήμερα μέσω του Real fm και της εκπομπής των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και βλαπτική για τον ελληνικό λαό συμφωνία, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην την φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι είπε ουσιαστικά ότι ακόμα εφαρμόζονται μνημονιακά μέτρα που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κινδυνεύει να φέρει συμφωνία με νέο μνημόνιο

Αλλά και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις της, αφήνοντας αιχμές για την έλειψη ενημέρωσης για τις διαπραγματεύσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εν κλειστώ, η αλήθεια είναι ερμητικά προστατευμένη, ενώ οι διαρροές άκρως ελεγχόμενες.
Θα ήθελα να πιστεύω ότι δε διεξάγονται ερήμην της λαικής εντολής την οποία λάβαμε. Και φυσικά είναι αδιανόητη και ασυγχώρητη οποιαδήποτε υποχώρηση από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο εξαγγείλαμε σαν ελάχιστο πρόγραμμα σωτηρίας του λαού μας.
Καλόπιστα λοιπόν -αλλά όχι αφελώς- μένω στις ερμηνείες του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.