Τις συζητήσεις με τους θεσμούς για τον ΦΠΑ παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην εκπομπή Online με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε δημοψήφισμα.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, «αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα παίρναμε», ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αύξηση τιμολογίων στις ΔΕΚΟ. 

Μιλώντας ωστόσο υποθετικά ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως «αν έχουμε ένα ultimatum που μας λένε αυτά που μας δώσατε δεν μας φτάνουν, εμείς θέλουμε αυτά και άλλα τόσα και άλλα τόσα, σε αυτή την περίπτωση αν εμείς θεωρήσουμε ότι αυτό ξεφεύγει από τα όρια εντολής που είχαμε, ξεφεύγει από τα όρια του ανεκτού συμβιβασμού, θα πούμε όχι».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «τα σενάρια ρήξης είναι απευκταία», αλλά πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που η συμφωνία πιθανώς να υπερβαίνει τα όρια της λαϊκής εντολής, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα και με την πρόταση του «όχι».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επικράτησης του όχι στο δημοψήφισμα, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως «τότε δοκιμάζουμε στο νέο πολιτικό περιβάλλον να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.