Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κομισιόν σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση.

 Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα γίνεται για πρώτη φορά απόπειρα συνολικής αντιμετώπισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ζητημάτων και προτάσσεται η ενιαία διαχείρισή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέλιξη που η Ελλάδα χαιρετίζει.

 Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο επιμερισμός ευθύνης και η ενεργοποίηση συστήματος μετεγκατάστασης προσφύγων, μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούσαν στρατηγική διεκδίκηση της κυβέρνησης στο πλαίσιο της πρόσφατης συνόδου κορυφής καθώς και του συμβουλίου των αρμόδιων υπουργών και συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα της Ελλάδας.

 «Η πρόβλεψή του στην ατζέντα για τη μετανάστευση αποτιμάται θετικά για τη χώρα μας καθώς και για τις υπόλοιπες χώρες εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών», σημειώνουν.