Διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή ONline με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

«Εγώ είπα ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση, γραπτό κείμενο, δικό μας που να υπάρχει τέτοια τοποθέτηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «μνημόνιο με αυτά που ξέραμε και όπως το ξέραμε δεν υπάρχει. Επιχειρήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου και αυτή ήταν η πίεση από την πλευρά των δανειστών και ιδιαίτερα του Σόιμπλε να υπάρξει παράταση του Μνημονίου... παράταση του Μνημονίου δεν υπήρξε. Υπήρξε παράταση της δανειακής σύμβασης».

«Υπάρχει παράταση του Μνημονίου και δεν υπάρχουν χρήματα, κάτι το οποίο ήταν ένα μεγάλο λάθος, το οποίο το παραδέχτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός», είπε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και πρόσθεσε: «Δεν παραδέχεστε καν ότι θέλατε να το σκίσετε αλλά τώρα έχετε προσγειωθεί στη δύσκολη πραγματικότητα».

«Μνημόνιο υπάρχει διότι εκτελείται τον προϋπολογισμό του Μνημονίου. Τα 7,5 δισ που ψάχνατε και δεν τα θέλατε είναι τα προσυμφωνημένα, η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου επεκτείνει το υπαρκτό Μνημόνιο», ανέφερε από την πλευρά της και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Η κ. Κανέλλη τόνισε ότι το μοναδικό κόμμα που είπε πριν από τις εκλογές ότι πρέπει να καταργηθεί με ένα άρθρο το Μνημόνιο, συμφωνώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το ΚΚΕ, που το κατέθεσε στη Βουλή και δεν συζητήθηκε και δεν πέρασε καν από τη διάσκεψη των προέδρων.