Δεν πρόκειται να παραιτηθεί ξεκαθάρισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Τα Νέα και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο ο κ. Στουρνάρας ξεκαθαρίζει πως δεν παραιτείται ενώ αναφέρεται στην καλή συνεργασία που έχει με την κυβέρνηση. Όπως λέει καθημερινά συνεργάζεται με τους κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο ενώ αποκαλύπτει πως αυτός ήταν ο άνθρωπος που βρήκε τη λύση για να πληρωθεί η δόση των 750 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Διαβάστε τον διάλογο που παραθέτει η εφημερίδα:

Στουρνάρας: Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω.

Παπαχρήστος: Μας αφού σας θεωρούν αντίπαλο. Το είπε και ο Λαφαζάνης.
Στουρνάρας: Το είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις. 
Παπαχρήστος: Με τον Τσίπρα μιλάτε;
Στουρνάρας: Οχι, με τον πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ.
Παπαχρήστος: Αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου.
Στουρνάρας: Οχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.