Δεν θα παραστεί τελικά στην περιφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Όπως είπε μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη, «είναι θέμα εντελώς προσωπικό και δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε περαιτέρω», ενώ πρόσθεσε πως δεν δήλωσε ποτέ πως θα παραστεί στην περιφορά των λειψάνων στον Άγιο Σάββα. 

Σχετικά με τα φάρμακα, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια.

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε θα αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία για να αλλάξει το μοντέλο του rebate -θα γίνει κλιμακωτό με βάση τον όγκο- και μέσω αυτού θα υπάρξει έσοδο για να μειωθεί η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.

Έφερε ως παράδειγμα το όριο του εισοδήματος στις 15.000 ευρώ. Είπε ότι θα επιστρέψουν τα φάρμακα με ένδειξη «στερείται» για καρκινοπαθείς στα φαρμακεία των νοσοκομείων για να τα προμηθεύουνται οι ασθενείς, ενώ προανήγγειλε ότι τα γενόσημα θα συνταγογραφούνται με βάση την ονομασία και όχι τη δραστική ουσία.