Για την ανάγκη ενός υιοθέτησης ενός υγιούς παραγωγικού μοντέλου, αλλά και για τα προβλήμα που δεν μπορούν να κρύβονται άλλο κάτω από το χαλί έκανε λόγο ο γ.γ. της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο STAR. 
 
'Oπως ανέφερε το στέλεχος του κόμματος:
 
«Στην πολιτική πρέπει επιτέλους να λέμε αλήθειες χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Εμείς δεν υποσχεθήκαμε ποτέ μη εφικτές λύσεις. Υπήρχε ένα στρεβλό καταναλωτικό πρότυπο και πριν το 2009 και αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξει και να πάμε σε ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο για να ξεπεραστεί η κρίση. Χρειάζεται άμεσα μία μεταρρυθμιστική ατζέντα». 
 
Ο κ. Θεοχαρόπουλος, επίσης, τόνισε: «Οι αυταπάτες για πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ χωρίς αντικατάσταση του θα οδηγήσουν στη διατήρηση του. Χρειάζεται αντικατάσταση από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με προοδευτική κλίμακα. Πρέπει να καταργηθεί επιτέλους η λογική του συστήματος των πελατειακών σχέσεων. Δυστυχώς και σήμερα πολλές πολιτικές πλευρές δεν μιλούν με ειλικρίνεια. Τα προβλήματα όμως δεν μπορούν να κρύβονται άλλο κάτω από το χαλί». 
 
Δείτε το βίντεο: