Ως «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» περιγράφει την κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος. 

Μιλώντας στο Mega είπε πως «σήμερα έχουμε μπλέξει, από τη μια η ρήξη θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία και από την άλλη το πακέτο που ζητούν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ -αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- είναι τέτοιας πρωτοφανούς αγριότητας που όχι μόνο εκτός εντολής είναι, αλλά εκτός και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ». 
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, σημείωσε πως «έχουμε μπλέξει, αφενός στην κακή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη διότι έχει 2-3 σκληρούς όρους σε βάρος της χώρας» και εξήγησε πως «εξαρτήθηκε η όποια εκταμίευση από την αξιολόγηση. Δεύτερον διακρατήθηκαν τα 11 δισ. από το ΤΧΣ. Τρίτον, επιφυλάχθηκε διττός ρόλος στην ΕΚΤ αφενός να συναποφασίζει ως θεσμός και δευτερευόντως, αναφορικά με τη ρευστότητα, να έχει ανεξαρτησία....Είναι τρεις σκληροί όροι σε βάρος της χώρας που περιέχοντο στη συμφωνία, εκεί μένουν προσηλωμένοι σχολαστικά και σφόδρα οι δανειστές και μας έχουν δημιουργήσει αυτό το κεφαλοκλείδωμα».
 
Προέκρινε «σε κάθε περίπτωση συμφωνία» την οποία δεν βλέπει νωρίτερα από το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου- αλλά επανέλαβε πως «σε ο,τι μας πιέζουν οι δανειστές, κυρίως αναφορικά με μισθούς συντάξεις αλλά και την πρωτοφανή φοροεπιδρομή, δεν μπορεί μια κυβέρνηση προοδευτική, δεν λέω κυβέρνηση της Αριστεράς, να δεχθεί να εφαρμόσει την αθλιότερη εκδοχή μέτρων που έχουν προτείνει οι δανειστές».
 
Συμπλήρωσε ότι οι δανειστές προσμετρούν στις συζητήσεις και τη ραγδαία επιδείνωση των δεικτών «όχι για 700 στους μισθούς αλλά για 300 στις συντάξεις, για κατάργηση κάθε κοινωνικότητας σε αυτό τον σχηματισμό» και εκτίμησε ότι υπό αυτή την έννοια «βρίσκομαστε στη δυσκολότερη φάση από την έναρξη του προγράμματος».
 
Αναγνώρισε ότι «ενδεχομένως υπερβάλλαμε ως προς ορισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις» και υπογράμμισε ότι θεωρεί πως «προϊόντος του χρόνου δεν μπορεί να αποφύγει ο πρόεδρός μας, τον οποίο στηρίζουμε, την προσφυγή στο λαό υπό οποιαδήποτε εκλογή».