Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό REAL FM ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επανέλαβε την στήριξη του κόμματος στην κυβέρνηση για την οποία τόνισε ότι «δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνια».

'Οπως τόνισε ο κ. Καμμένος:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα. Την κυβέρνηση αυτή, που πήρε λαϊκή εντολή να σταματήσει τα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Σας διαβεβαιώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνια».

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας υπογράμμισε επίσης: «Αυτό σας το λέω εκ μέρους του συνόλου της κυβερνήσεως. Όπως, σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να υπάρξει καλή θέληση από τη μεριά της Ευρώπης να υπάρξει συμφωνία.

Έχουμε καταθέσει σε όλους τους τομείς, στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία, στην ανάπτυξη, στην ενέργεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, συγκεκριμένες προτάσεις, που αν υπάρξει καλή θέληση από τη μεριά της Ευρώπης θα τις δεχθούν» πρόσθεσε, τονίζοντας: «Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα γονατίσει και θα πάει σε εκλογές» συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση, εάν ο Β. Σόιμπλε θελήσει να επιβάλει ολοκλήρωση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος, και στο επόμενο δάνειο ζητήσει νέο μνημόνιο για να το περάσει μέσα από το γερμανικό Κοινοβούλιο, ποια θα είναι η στάση των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος απάντησε: «Όχι. Ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ούτε η κυβέρνηση. Εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Ήδη, στο υπουργείο Άμυνας έχουμε ανοίξει τις προμήθειες της εποχής 1998-2003, και τα 84 δισ. Οι περισσότερες από τις προμήθειες από την Ευρώπη, κυρίως από τη Γερμανία, είναι με μίζες. Οι μίζες αυτές έχουν αποδειχθεί».