Στο Brussels Group μεταφέρεται η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της προκειμένου να κλείσουν οι διαφορές και να επιτευχθεί η πολυπόθητη «επωφελής συμφωνία».  

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη σε τεχνικό επίπεδο ενώ αύριο αναλαμβάνει δράση το BG παρουσία του κ. Γ. Χουλιαράκη. 

Ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων έλαβε οδηγίες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά το χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο για το πώς πρέπει να κινηθεί. Όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης «χτες το βράδυ είχαμε κυβερνητικό συμβούλιο, με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ήταν συνεχεια του προηγούμενου κυβερνητικού συμβουλίου και χαράχθηκε η γραμμή της διαπραγμάτευσης». 

Η κυβέρνηση επιζητεί άμεσα λύση με ορίζοντα το τέλος του μήνα καθώς τα κρατικά ταμεία αδειάζουν ανησυχητικά. Στόχος είναι η λήψη πολιτικής απόφασης στη Σύνοδο Κορυφής στις 21-22 Μαΐου στη Ρίγα ώστε να κλείσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα και μέχρι τα τέλη Μαΐου να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup, για να επικυρώσει τη συμφωνία..

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΝΤ

Εν τω μεταξύ έκτακτη συνεδρίαση για την χώρα μας πραγματοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 21:30 ώρα ΗΠΑ όπου ο Πολ Τόμσεν θα ενημερώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου παρουσία της γενικής Διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνεδρίαση ζήτησαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν για τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Νωρίτερα η Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.