current views are: 2

14 Μαΐου 2015
Δημοσίευση13:07

Η επίσημη πρώτη της εξεταστικής για τα μνημόνια

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή που θα διερευνήσει τις συνθήκες και τις ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα μας στην αγκαλιά των δανειστών και σε δραματική ύφεση την οικονομία.

Δημοσίευση 13:07’
αρθρο-newpost

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή που θα διερευνήσει τις συνθήκες και τις ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα μας στην αγκαλιά των δανειστών και σε δραματική ύφεση την οικονομία.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή που θα διερευνήσει τις συνθήκες και τις ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα μας στην αγκαλιά των δανειστών και σε δραματική ύφεση την οικονομία.

Η πρώτη αυτή επίσημη συνεδρίαση αναμένεται να περιοριστεί σε διαδικαστικού τύπου ζητήματα και να επιβεβαιώσει την απόφαση οι εργασίες να γίνουν κάτω από το φως της δημοσιότητας με απευθείας μετάδοση του καναλιού της Βουλής. Αυτή τουλάχιστον είναι και η κυρίαρχη θέση της πλειοψηφίας, την οποία υπερασπίζεται με ζέση και ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Βίτσας.

Αξίζει να επισημανθεί πως αντιπρόεδρος της επιτροπής είναι η Χ. Καφαντάρη και γραμματέας ο Ν. Σαντορινιός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις εργασίες συμμετέχουν οι Νίνα Κασιμάτη, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Κ. Λαπαβίτσας, Αντ.Συρίγος και Γ. Ψυχογιός (ΣΥΡΙΖΑ), από τη ΝΔ οι βουλευτές Χ. Αθανασίου, Σ. Αναστασιάδης, Μ. Βορίδης, Χρ. Σταϊκούρας, από την Χρυσή Αυγή ο  Γ. Γαλέος, από το Ποτάμι ο Γ. Αμυράς, από το ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος, από τους ΑΝΕΛ ο Δ. Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ ο Α. Λοβέρδος

Παρά τις αντιδράσεις θα μεταδοθούν οι εργασίες από το κανάλι της Βουλής

Ανοιχτές θα είναι τελικά οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν την Ελλάδα στα Μνημόνια, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της.

Την πρόταση να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις τόσο από το Κανάλι της Βουλής όσο και από το διαδίκτυο υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ενώ ΝΔ και Ποτάμι δήλωσαν «παρών».

Η ΝΔ φέρεται νε  είχε προτείνει να είναι κεκλεισμένων των θυρών και να δίνονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

 

σχετικα αρθρα