Μήνυμα προς όσους διακινούν το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας, έστειλε από το βήμα του Economist ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Η διαρκής φιλολογία γύρω από την υποτίθεμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εμπόδισε τους επενδυτές να τοποθετήσουν μακροπρόθεσμα κεφάλαια στην Ελλάδα ώστε να αναχαιτιστεί η ύφεση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Ειδικά αυτή την ώρα δεν βοηθά καθόλου αν ορισμένοι κύκλοι από την Γερμανία, όχι όμως γύρω από την καγκελαρία, επαναφέρουν και διακινούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με ειλικρινή διάθεση για την εξεύρεση λύσης, ενώ σημείωσε ότι «οι ακραίες φωνές που δεν θέλουν λύση, θα υποστούν μοιραία την απομείωση του πολιτικού τους βάρους».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί συνολική λύση και δεν κάνει καλό σε κανέναν να υποκρινόμαστε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν επιτυχές, άρα η χώρα μας να ζητήσει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. 

'Οπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας:

Δεν συνιστά η συμφωνία της Ελλάδας με τα λάθη του παρελθόντος, πρόοδο των συνομιλιών. Άλλο πρόοδος και άλλο συμφωνία στα λάθη του χθες.