current views are: 2

14 Μαΐου 2015
Δημοσίευση14:26

«Πόλεμος» ΠΑΣΟΚ με Βαρουφάκη για το PSI

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης για το PSI με το υπουργείο Οικονομικών να εκδίδει σκληρή απάντηση κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη υπεράσπιση των μνημονίων από την αντιπολίτευση.

Δημοσίευση 14:26’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης για το PSI με το υπουργείο Οικονομικών να εκδίδει σκληρή απάντηση κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη υπεράσπιση των μνημονίων από την αντιπολίτευση.

Σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του ΠΑΣΟΚ έπειτα από επίθεση που του εξαπέλυσε το κόμμα της αντιπολίτευσης για το PSI.

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τον υπουργό «γραφικό αποσυνάγωγο στο Eurogroup, χωρίς ίχνος διαπραγματευτικής αποτελεσματικότητας που έχει ευνουχιστεί από τον Πρωθυπουργό τελώντας υπό επιτροπεία». 

Και προσθέτει:

«Εκπέμπει κάθε ημέρα αντιφατικά και ανησυχητικά μηνύματα θέτοντας υπό αμφισβήτηση την σημασία της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, πιστεύοντας στο bitcoin και συζητώντας στα σοβαρά την εισαγωγή διπλού νομίσματος! Ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε το PSI αναπτύσσοντας την καταπληκτική θεωρία ότι με το PSI που οδήγησε στο κούρεμα του χρέους, την ριζική αναδιάρθρωση και την μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του κατά 60% σε σχέση με το 2009, διευκόλυνε την ΕΚΤ, γιατί η Ελλάδα οφείλει να εξοφλήσει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στο 100% ανεξάρτητα του τιμήματος που κατέβαλε η ΕΚΤ στην δευτερογενή αγορά όταν τα απέκτησε!»

Tο ΠΑΣΟΚ κατηγορεί επίσης τον κ. Βαρουφάκη ότι δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης στήριξαν το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους δεχόμενες, στο πλαίσιο του PSI, να επιστρέφουν τα κέρδη τους στην Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως διεκδικεί τα 1,9 δισ. ευρώ των κερδών αυτών!

«Όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης καθιστούν επιτακτική για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και την αξιόπιστη διεξαγωγή της διαπραγμάτευσης την πλήρη απόσυρσή του».

ΥΠΟΙΚ: Η συνεχιζόμενη υπεράσπιση των Μνημονίων και του PSI προκαλεί λύπη

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη υπεράσπιση των μνημονίων από την αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ.

«Είναι «συγκινητική» η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ με την οποία πασχίζει να υπεραμυνθεί του καταστροφικού PSI, ένας μόνο αντίκτυπος του οποίου (για να μην αναφερθούμε στο επιλεκτικό «κούρεμα» των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρο-ομολογιούχων) είναι ο αποκλεισμός της χώρας από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ ακόμα και μετά το πέρας της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης.

Η συνεχιζόμενη υπεράσπιση των Μνημονίων, και δη του PSI, τα οποία ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει, προκαλεί μόνο συναισθήματα λύπης».

Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ

Η Χαριλάου Τρικούπη ανταπάντησε σε υψηλούς τόνους υπογραμμίζοντας ότι «συνιστά πρόκληση να τα λέει αυτά ο υπουργός που πρέπει τώρα να ζητήσει την εφαρμογή των παραμετρικών αλλαγών στο χρέος που αποτελούν κεκτημένο του PSI του 2012. Θα γλείψει εκεί που φτύνει». 

Ο κ. Βαρουφάκης διερρήγνυε τα ιμάτια του στην πλατεία των αγανακτισμένων το 2011 γιατί δεν έγινε κούρεμα και αναδιάρθρωση χρέους το 2010 και τώρα αμφισβητεί το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε στις αρχές του 2012. 

Επαναλαμβάνει τα γνωστά φληναφήματα για τη δήθεν βλάβη των ασφαλιστικών ταμείων από το PSI, φληναφήματα στα οποία έχει δοθεί αποστομωτική απάντηση στη Βουλή. Αν νομίζει ότι έχει κάτι να πει, ας έρθει λοιπόν στη Βουλή, όπως έχει προκληθεί. Η περίοδος της ανέμελης τζάμπα μαγκιάς του κ. Βαρουφάκη τελείωσε. Τον πήραν χαμπάρι, υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ.

Το ΥΠΟΙΚ επανήλθε σημειώνοντας ότι «ο Υπουργός Οικονομικών εύχεται να αναπαραχθεί η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σε όσα περισσότερα ΜΜΕ γίνεται, για να αντιληφθούν οι πολίτες, για μια ακόμη φορά, την ποιότητα λόγου στην οποία έχει διολισθήσει το κόμμα αυτό…».

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ επανήλθε με σχόλιο του Γραφείου Τύπου αναφέροντας: 

Ο κ. Βαρουφάκης στις 2/4 είχε δηλώσει κατηγορηματικά στη Βουλή ότι δεν υπογράφει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Και σήμερα, εξαγγέλλει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά το Σεπτέμβριο. Εξαπατά και κοροϊδεύει συστηματικά τους νησιώτες μας. Ντροπή.
 

 


σχετικα αρθρα