current views are: 2

14 Μαΐου 2015
Δημοσίευση14:59

ΔΝΤ: «Όχι» σε Grexit, επιμένουμε στους στόχους του προγράμματος

Για ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις μιλώντας στην Ουάσινγκτον κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι επιμένει το Ταμείο στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

 

 

Δημοσίευση 14:59’
αρθρο-newpost

Για ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις μιλώντας στην Ουάσινγκτον κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι επιμένει το Ταμείο στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

 

 

Για ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις μιλώντας στην Ουάσινγκτον κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι επιμένει το Ταμείο στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος. «Όχι» από το Ταμείο σε Grexit, αλλά παραδοχή ότι έχουν εξεταστεί όλα τα σενάρια.

Σε ερώτηση για την πορεία των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, ο κ. Ράις ανέφερε ότι «συνεχείς οι διαπραγματεύσεις» σημειώνοντας ότι «εργαζόμαστε με όλους τους εταίρους για να φτάσουμε σε μία συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα». Και υπογράμμισε:

Είμαστε ελαστικοί, ανοιχτοί να δούμε όλες τις επιλογές, αλλά θα πρέπει να επιμείνουμε στους στόχους του προγράμματος. 

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε, απαντώντας στα σενάρια περί Grexit ότι «η βασική θέση του ΔΝΤ δεν περιλαμβάνει μια έξοδο της Ελλάδας από την από την Ευρωζώνη, όπως έχει τονίσει και η ελληνική κυβέρνηση».

Και σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, Γιεργκ Ντεκρέσιν, ότι το Ταμείο και γειτονικές χώρες της Ελλάδας εξετάζουν σχέδια περιορισμού της μετάδοσης μια ελληνικής κρίσης, λέγοντας ότι αυτά τα σχέδια αφορούν στις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.

«Πάντα εξετάζουμε διάφορα σενάρια, αυτό είναι μέρος των υπηρεσιών που παρέχουμε στα μέλη μας» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι οι θυγατρικές τράπεζες των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια θα έχουν πρόσθετες ανάγκες ρευστότητας, σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και για αυτό το λόγο οι μηχανισμοί εποπτείας των τραπεζών σε αυτές τις χώρες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Δεν απάντησε για την ύπαρξη σχεδίου περιορισμού της κρίσης  λέγοντας ότι «δεν αποκαλύπτουμε τις λεπτομέρειες για προφανείς λόγους».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε ακόμη ότι ο Πολ Τόμσεν θα ενημερώσει το Δ.Σ. του Ταμείου για την Ελλάδα, πρακτική που σύμφωνα με τον κ. Ράις, συνηθίζεται.

Σε ερώτηση για τη ρευστότητα και για τις πληρωμές των δόσεων, είπε ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένους αριθμούς για τα επίπεδά της.

«Η Λαγκάρντ θα συναντήσει τον Ντράγκι. Δεν ξερω τι θα πουν, φαντάζομαι θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα» είπε ακόμα, σχετικά με τις επαφές που θα έχουν σήμερα στην Ουάσινγκτον.

«Δε γνωρίζω τίποτα πέρα από τις αναφορές. Είναι θέμα της Ελλάδας και των αρχών της» σχολίασε ο κ. Ράις για το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας μας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.


σχετικα αρθρα