Το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας και τα χρονικά περιθώρια που στενεύουν για την επίτευξη συμφωνίας θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που έχει ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στην Ουάσινγκτον. Αυτή την ώρα έχουν δείπνο εργασίας. 

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν η Κριστίν Λαγκάρντ με τον κ. Ντράγκι είναι η Ελλάδα. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης θα συναντηθεί στη συνέχεια και με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Οι επαφές του «σούπερ Μάριο» έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό, εν μέσω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, μετά και την εκπεφρασμένη πρόθεση του Λευκού Οίκου προς την εξεύρεση λύσης για τη χώρα μας, εντός της ευρωζώνης. 

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου θα παρασχεθεί ενημέρωση από τον Πολ Τόμσεν τον Ρίσι Γκογιάλ για τα ευρωπαϊκές  διαβουλεύσεις, υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις. Αποκλειστικό αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης του Ταμείου είναι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της Ρίγας. 

Από την πλευρά της η Αθήνα έχει ως στόχο να μεταφερθεί η διαπραγμάτευση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ώστε η ΕΚΤ να ανοίξει την κάνουλα ρευστότητας και να αρθεί το πλαίσιο ασφυξίας στην ελληνική οικονομία.