Επίθεση εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ενδεχόμενη συμφωνία «νέο μνημόνιο με “αριστερό” περιτύλιγμα».

Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Δράμας ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «η νέα συμφωνία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή» και συνέχισε:

Το σήριαλ “νέα δόση - νέα μέτρα”, “νέα συμφωνία - νέο μνημόνιο”, που είδαμε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια παίζεται σε επανάληψη, όμως αυτή τη φορά σε περισσότερα επεισόδια, με νέους πρωταγωνιστές και καινούργιο περιτύλιγμα. Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ίδια αντιλαϊκή πολιτική με “αριστερό” περιτύλιγμα και ο κατήφορος δεν έχει τέλος αφού νέα μέτρα θα προστεθούν στα παλιά. Αυτές τις μέρες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταλήγει όπως όλα δείχνουν με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα, τις μεταρρυθμίσεις που θα συνοδεύουν τη νέα “συμφωνία - πακέτο” με το ΔΝΤ - την ΕΚΤ - την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την τρόικα, δηλαδή. Μία συμφωνία από χέρι αντιλαϊκή, γιατί αντιλαϊκοί, αντεργατικοί από γεννησιμιού τους είναι οι καπιταλιστικές ενώσεις και οργανισμοί.

Όπως είπε, «το διαφημιστικό σλόγκαν της κυβέρνησης για “τέλος της λιτότητας”, δεν αφορά το λαό, αλλά το κεφάλαιο. Γι' αυτό και τελευταία αναπαράγουν το “ήπια λιτότητα” για το λαό για να προετοιμάσουν το έδαφος για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα. Για το τι περιλαμβάνει αυτή η νέα συμφωνία - το νέο μνημόνιο μας έχουν ήδη προετοιμάσει οι απανωτές λίστες των μεταρρυθμίσεων του Βαρουφάκη, του Τσίπρα, που “γράψε - σβήσε” περιλαμβάνουν όμως ισοδύναμα, κοστολογημένα μέτρα».