Από παράπονα και επιφυλάξεις συνοδεύτηκε η ενημέρωση του Πολ Τόμσεν στα μέλη του ΔΝΤ σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, που κράτησε περίπου μία ώρα. 

Ο κ. Τόμσεν φέρεται σύμφωνα και με το mignatiou.com, να είναι δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι οι εμπειρογνώμονες των Θεσμών δεν έχουν καμία πρόσβαση στους Ελληνες υπουργούς, ούτε καν στον υπουργό Οικονομικών,αλλά και για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των τριών Θεσμών δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτά που τους λένε οι αξιωματούχοι από την Αθήνα αντικατοπτρίζουν τις αποφάσεις που παίρνουν οι υπουργοί ή είναι θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων που ίσως να μην έχουν πολιτικό αντίκρυσμα.

Οι φράσεις του Τόμσεν για την Ελλάδα είναι χαρακτηριστικές: «Η κατάσταση είναι πολύ μακριά από το να είναι ιδεώδης» είπε αν και υποστήριξε την πρωτοβουλία Τσίπρα να αναλάβει τον έλεγχο της διαπραγμάτευσης. 

Τα νέα μέτρα και τα αγκάθια

Σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν υπάρχουν θέματα που έχουν συμφωνηθεί και άλλα στα οποία διαφωνούν. 

Σε συμφωνία έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές στα θέματα του ΦΠΑ, στα κόκκινα δάνεια και στην αλλαγή διοικητικού μοντέλου για τη γενική γραμματεία Εσόδων. 

Διαφωνίες υπάρχουν στα εργασιακά, συντάξεις, πρωτογενές πλεόνασμα και διαρθρωτικές αλλαγές

Σχετικά με προηγούμενες δηλώσεις του για κούρεμα του χρέους ο κ. Τόμσεν υποστήριξε πως ουδέποτε άσκησε παρόμοια πίεση στους Ευρωπαίους ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για τη βιωσιμότητά του ελλείψει πρόσβασης στα στοιχεια του ελληνικού κράτους. 

Τέλος ο Πολ Τόμσεν είπε πως οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν χρήματα στην Ελλάδα με ανταλλαγή από αυτή τη λήψη ορισμένων μέτρων, ωστόσο όπως είπε το ΔΝΤ δεν μπορεί να το πράξει, να δώσει δηλαδή δανεικά στην Ελλάδα, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς την ύπαρξη συνολικού πακέτου.