Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (πιθανότατα Τρίτη-Τετάρτη) θα συνεδριάσει τελικά η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου θα γίνει ακρόαση των Δ. Τσακνή και Λ. Ταγματάρχη, προκειμένου να γίνει η οριζόμενη από το Σύνταγμα και τον ΚτΒ ακρόαση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαδικασία δεν θα είναι ίδια με αυτές που έχουμε συνηθίσει, καθώς θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις για τους νέους επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης με προφανή στόχο να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος στους βουλευτές να κρίνουν και να τοποθετηθούν στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα. 

Μάλιστα σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του αρμόδιου για ζητήματα ενημέρωσης υπουργού Νίκου Παππά, ο οποίος έχει «τρέξει» το επίμαχο νομοσχέδιο και της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά από σχετικό αίτημα του πρώτου. 

Από κει και πέρα, η Πρόεδρος της Βουλής θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο πως δεν πρόκειται να σχολιάσει τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα όσα ειπώθηκαν στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Εκείνοι εξάλλου που γνωρίζουν καλά τη πολιτική διαδρομή της κ. Κωνσταντοπούλου, υπενθυμίζουν με νόημα πως έχει αποδείξει ότι σέβεται τις εσωκομματικές διαδικασίες και δεν σχολιάζει δημόσια όσα συμβαίνουν στα όργανα.