Στην Αθήνα και με πρωτοβουλία της Ομάδας της Ελιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διοργανώνεται η πρώτη εκδήλωση του SD40 εκτός  Βρυξελλών με την συμμετοχή του Προέδρου της προοδευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (S&D) Gianni Pittella.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου μεταξύ 17:30 και 21:00 στο ξενοδοχείο Athens Ledra hotel με τη συμμετοχή νέων Ελλήνων πολιτικών, νέων ευρωβουλευτών του S&D καθώς και του αντιπροέδρου του S&D Knut Fleckenstein και θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, για το μέλλον της Ευρώπης και τα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τους νέους, μεταξύ των Ευρωβουλευτών  του S&D40, τους νέους  Έλληνες  πολιτικούς  και τον Πρόεδρο  Gianni Pittella.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, μεταξύ των νέων πολιτικών καθώς και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Η προσπάθεια αυτή αρχίζει συμβολικά από την Ελλάδα για να ανακτήσει η Ευρώπη και πάλι την θέση της ως σημείο Αναφοράς του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας με τους νέους πολιτικούς στην πρώτη γραμμή.