Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Όπως είχε γράψει από την προηγούμενη εβδομάδα το Newpost εως το τέλος του μήνα και ανάλογα με τις καθημερινές εξελίξεις στην διαπραγμάτευση, θα συνεδριάσουν περιοδικά όλα τα όργανα της ΝΔ

Στόχος της Συγγρού είναι μειώσει στο ελάχιστο δυνατό την γκρίνια που παρατηρείται μεταξύ των στελεχών της ΝΔ για την αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθήσει απέναντι στην συμφωνία.

«Η φράση περιμένετε να δούμε πρώτα την συμφωνία» δεν φαίνεται να ικανοποιεί το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ που θέλουν να ακούσουν από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά την γραμμή που θα ακολουθήσει η ΝΔ στη διαφαινόμενη συμφωνία.

Επιπλέον τα στελέχη της ΝΔ θέλουν να γνωρίζουν από πρώτο χέρι αν σε ενδεχόμενη ψηφοφορία θα τεθεί «κομματική γραμμή» ή όχι και αν η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένες διατάξεις ή θα καταψηφίσει στο σύνολό της την επερχόμενη συμφωνία. 

Ήδη υπάρχει αρκετή γκρίνια και κριτική για την αμφιλεγόμενη στάση της ΝΔ και την ασάφεια που επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ για τα σημεία της συμφωνίας ενώ δεδομένα θα πρέπει να θεωρούνται τα παράπονα από πολλούς βουλευτές για την ελλιπέστατη, όπως υποστηρίζουν ενημέρωση, που έχουν για τα κρίσιμα ζητήματα επικαιρότητας που πολύ συχνά μαθαίνουν μόνο από τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου του κόμματος. 

Γραμμή άμυνας της ηγετικής ομάδας απέναντι σε αυτήν την κατάσταση το επιχείρημα ότι η ΝΔ αποτελεί την πλέον υπεύθυνη και φιλοευρωπαική δύναμη στην χώρα και όλα τα στελέχη θα πρέπει να έχουν αυτό ως γνώμονα των δηλώσεών τους. Το μπαλάκι των ευθυνών για ακόμα μια φορά θα πέσει στα στελέχη και στην επικοινωνία με τους αρμόδιους τομεάρχες αλλά και σ’ αυτούς που επιλέγουν να χρησιμοποιούν την ΝΔ ως όχημα εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών. 

«Η μεσαία τάξη είναι προνομιακό πεδίο της ΝΔ και δεν πρέπει να την απωλέσουμε» είναι η φράση που χρησιμοποιεί στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά «και όλοι πρέπει να συνδράμουν σε αυτήν την κατεύθυνση» καταλήγει. Βέβαια πολλοί που ακούνε περί μεσαίας τάξης, σχολιάζουν σκωπτικά, αφού τους «αφανίσαμε ως κυβέρνηση τους ανακαλύψαμε ως αντιπολίτευση»...