Σκληρή κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist πρότεινε  τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, ασκεί το ΚΚΕ.

«Μετά τους χορούς και τα τραγούδια του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση, δια στόματος Καμμένου, προτείνει τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο και την ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή» σχολιάζει ο Περισσός και στηλιτεύει «το επιχείρημα, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα προστατεύεται η χώρα απ’ τις τουρκικές προκλήσεις», τονίζοντας ότι «δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά».

Όπως επισημαίνει «είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια δίνει κάλυψη στην τουρκική επιθετικότητα και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

Και καταλήγει:

Ο λαός και ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί και ριζοσπάστες και έχουν παλέψει εδώ και χρόνια ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν την επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης και να μην επιτρέψουν τέτοιους σχεδιασμούς.