Βολές κατά της κυβέρνησης έριξε ο βουλευτής του «Ποταμιού» Ιάσων Φωτήλας, για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο βουλευτής Αχαΐας κάνει λόγο για λαϊκισμό της κυβέρνησης και τονίζει ότι «το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. Λέει ναι τόσο στη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, όσο και σε αυτή του κατοχικού δανείου. Και προς αυτή τη κατεύθυνση εργάζεται και ο Σταύρος, μεταξύ των άλλων, στα ταξίδια του σε όλη την Ευρώπη. Η μόνη διαφορά είναι ότι εμείς στο Ποτάμι δουλεύουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά χωρίς να υπονομεύουμε το διαπραγματευτικό έργο του πρωθυπουργού».

Ολόκληρη η δήλωση:

Δεν ξέρω αν ειμαι περισσότερο θυμωμένος ή στενοχωρημένος.  Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν επιτρέπω να μου θίξεις είναι τις δημοκρατικές μου πεποιθήσεις.

Λίγες κουβέντες λοιπόν για να μπει ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του. Γιατί είναι πραγματικά θλιβερό, ιδιαίτερα για μας που γαλουχηθήκαμε στο χώρο της κεντροαριστεράς, να βλέπουμε την κυβέρνηση της "πρώτης φορά Αριστερά" να πέφτει τόσο χαμηλά ξεπέρνώντας στο λαϊκισμό κάθε προηγούμενο.

Είναι θλιβερή αυτή η ευκολία με την οποία κάποιοι θυσιάζουν στο βωμό της εξουσίας τη διαδρομή μιας ζωής, τους αγώνες και τα πιστεύω τους. Πραγματικά με ξεπερνάει, τόσο σαν πολιτικό, όσο και σαν πολίτη και ακόμα περισσότερο ως άνθρωπο.

Λυπούμαι βαθιά όταν βλέπω κάποιοι να εκμεταλλεύονται τον πόνο είτε των συγγενών των εκτελεσθέντων στο Δίστομο, είτε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου στα Καλάβρυτα ή ακόμα των συγγενών των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες με μοναδικό σκοπό την ψηθοθηρία, αδιαφορώντας για την τύχη της χώρας μας. 

Τώρα επί του συγκεκριμένου.

Αδυνατώ να κατανοήσω πως η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το αυτονόητο. Ότι δηλαδή πρακτικές αυτού του είδους όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά αντιθέτως υπονομεύουν το διαπραγματευτικό έργο του Πρωθυπουργού αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα. Όπως επίσης ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν βοηθάνε στην επισκεψιμότητα στη χώρα μας περισσότερο των Γερμανών αλλά και άλλων τουριστών. Μάλιστα σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε τον τουρισμό μας όσο ποτέ άλλοτε. 

Στο κάτω-κάτω, για να αντιληφθούμε το μέγεθος του λαϊκισμού, η ειδική επιτροπή της Βουλής για τις Γερμανικές αποζημιώσεις υπάρχει, εργάζεται και προωθεί το έργο της. Προς τι λοιπόν η διαφήμιση........ Για ποιο λόγο κάποιοι σαμποτάρουν το διαπραγματευτικό έργο του Πρωθυπουργού. Το κάνουν με δόλο ή ευθύνονται για βαριά αμέλεια.........

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. Λέει ΝΑΙ τόσο στη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, όσο και σε αυτή του κατοχικού δανείου. Και προς αυτή τη κατεύθυνση εργάζεται και ο Σταύρος, μεταξύ των άλλων, στα ταξίδια του σε όλη την Ευρώπη. Η μόνη διαφορά είναι ότι εμείς στο ΠΟΤΑΜΙ δουλεύουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά χωρίς να υπονομεύουμε το διαπραγματευτικό έργο του Πρωθυπουργού!!

Τέλος θα κλείσω εκφράζοντας την ανησυχία μου για την σύμπραξη που παρατηρούμε τις πρώτες εκατό ημέρες της κυβέρνησης της "πρώτη φορά Αριστερά" των Υπουργείων εθνικής Αμύνης και αυτό της Παιδείας και συγκεκριμένα του Κου Καμένου με τον Κο Μπαλτά. Είναι γνωστή η ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει το ΠΟΤΑΜΙ τα θέματα της παιδείας. Και το λέω γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια σύμπνοια μεταξύ των δύο Υπουργείων. Δεν πάνε πολλές ημέρες που ακούσαμε για την απαράδεκτη, άκρως αντιεκπαιδευτική αλλά και προτόγνωρη για το σχολικό μας γίγνεσθαι (ούτε ο Παπαδόπουλος δεν το σκέφτηκε) απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προτείνει την έκδοση και διανομή συγγραμάτων στα σχολεία, σε όλους τους μαθητές, με θέμα τις Γερμανικές αποζημιώσεις!!!