«Απέναντί μας δεν έχουμε διαπραγματευτές, αλλά έχουμε εκβιαστές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στα «Παραπολιτικά».

 Όταν σου λέει δεν με ενδιαφέρει τι είναι η λαϊκή σου εντολή στις 25 Ιανουαρίου, αλλά εγώ θέλω περαιτέρω συμπίεση μισθών και συντάξεων, υλοποίηση της ρήτρας Βουλγαρίας που είχε το δεύτερο μνημόνιο για μισθούς και συντάξεις, υπό αυτή την έννοια δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται αλλά εκβιάζουν και θέτουν τελεσίγραφα... Βεβαίως, δέχομαι ότι εμείς είχαμε υπερβάλει ως προς τις δεσμεύσεις, ενδεχομένως δεν περιμέναμε αυτή τη σφοδρότητα της αντίληψης των δανειστών, αλλά θέλατε ο Τσίπρας και η κυβέρνηση της Αριστεράς να συνεχίσουν να εφαρμόσουν την ρήτρα Βουλγαρίας και να συναινούν να γίνουν οι συντάξεις 320 ή 580; πρόσθεσε.

 Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Τη ρήξη την αποκλείουμε και όσοι μιλάνε για ρήξη έχουν άγνοια κινδύνου. Δεν συζητάς ρήξη, όταν ο λαός έχει 340 δισ. στην πλάτη του, αν δεν το λύσεις και αν δεν διαγράψεις το μεγαλύτερο μέρος μέσα σε συμφωνία, αλλά σε καμία περίπτωση με μονομερείς κινήσεις. Το προέχον αυτή τη στιγμή είναι να μην έρθουν μέτρα, να μην έρθουν μέτρα που ισοπεδώνουν περαιτέρω τους συμπατριώτες μας, να μην έρθουν μέτρα που ταλανίζουν περαιτέρω τους επιτηδευματίες και τον ιδιωτικό τομέα».

Όμως, σημείωσε πως στην περίπτωση που επιμένουν οι δανειστές, ο δρόμος της κάλπης είναι διέξοδος και συμπλήρωσε: «Ο δρόμος της προσφυγής στην περαιτέρω στήριξη του λαού είναι μονόδρομος. Πρώτος εισήγαγα την αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος από την επαύριον της 20ής Φλεβάρη διότι θεώρησα ότι η συμφωνία αυτή έχει ασθενή σημεία».