«Την ανάγκη εύρεσης βιώσιμης λύσης, παρά τις σοβαρές διαφορές και τα προβλήματα» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». 

«Χρειάζεται συμφωνία, χρειάζεται λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανασάνει και να αναπτυχθεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη, μείωση ανεργίας και σταδιακή διόρθωση των αδικιών και επούλωση των πληγών που προκάλεσε 5 χρόνια το Μνημόνιο», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι ο χρόνος πιέζει και επείγει αυτή η λύση, που να είναι βιώσιμη» και προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει πάρει την υπόθεση επάνω του».

Ο Δημ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «η μη λύση ζημιώνει πάρα πολύ και τους δανειστές, γιατί αποσταθεροποιεί την ευρωζώνη, είναι πάρα πολύ ακριβή, ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου, σε μια στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για Brexit - δηλαδή, για έξοδο της Βρετανίας - τη στιγμή που η άκρα δεξιά, στο πρόσωπο της Μαρίν Λεπέν, σηκώνει τη σημαία της διάλυσης του ευρώ».

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι «να κλειστούν τα τεχνικά κλιμάκια σε ένα δωμάτιο μέχρι να βγει λευκός καπνός και, όπου παραμένουν αποστάσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες οι ηγέτες στο επίπεδο που συζητούν, που σημαίνει Τσίπρας, Μέρκελ, Γιούνκερ, Τουσκ και με την θεσμική της ανεξαρτησία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το χειρότερο σενάριο είναι ο ξαφνικός θάνατος και η χρεοκοπία και αυτή η κυβέρνηση και ο Τσίπρας δεν έχουν αποφασίσει να αποτελέσουν σύντομη αριστερή παρένθεση»