Αισιοδοξος εμφανίστηκε για τη συμφωνία με τους δανειστές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Είμαστε στις τελευταίες μέρες της διαπραγμάτευσης, η οποία συνεχίζει να έχει έναν χαρακτήρα -λιγότερο αυτή την εβδομάδα- και τώρα κινούμενης άμμου. Δεν είναι σαφές τι δίνει και τι παίρνει κανείς από τη διαπραγμάτευση, επί του παρόντος. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι» δήλωσε στον Real FM.
 
«Θα κλείσει, όμως, αυτή η διαπραγμάτευση, όπως κλείσει και ελπίζω ότι θα κλείσει με μία συμφωνία που θα δίνει μία προοπτική εξόδου της χώρας από τη σκληρή λιτότητα και θα ρυθμίζει το χρέος, τουλάχιστον σε μία πρώτη φάση, μία συμφωνία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα, αμέσως, για ανάπτυξη, για χρηματοδότηση, για επενδύσεις και μείωση του χρέους, που και αυτό βοηθάει στην πρόοδο της ανάπτυξης» πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση εάν η συμφωνία θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπερψηφιστεί στη Βουλή, ο κ. Φίλης απάντησε: «Όποια συμφωνία φέρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στη Βουλή, θα περάσει. Όποια φέρει. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας, με αφορμή τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι των μνημονιακών. Εμείς θα έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες».
 
Σχετικά με τη δήλωσή του για το θέμα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

Δεν ήμουν αδιάφορος ως προς τη θρησκεία και ως προς την εκκλησία. Γνωρίζω πολύ καλά και έχω την ανάλογη παιδεία. Ψέλνω κ.λπ. Δεν μου αρέσει η θρησκοληψία... Γι' αυτό μιλάω με άνεση και με σεβασμό προς της θρησκεία και προς τους πιστούς. Δεν μου αρέσει, όμως, να λένε συνάδελφοι γιατροί ότι ήπιαν από το ποτηράκι μίας που είχε AIDS και -ω του θαύματος- δεν κόλλησαν AIDS. Mα, δεν κολλάς από το σάλιο στο ποτήρι. Αυτά να τα αποφύγουμε. Και να αποφύγουμε και μία αντίληψη που -δεν λέω ότι γίνεται από την Εκκλησία την επίσημη, αλλά γίνεται από άλλα κυκλώματα- που αντιπαραθέτει την αναγκαία ιατρική φροντίδα προς την θαυματουργή επενέργεια των εικόνων.