Επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον «Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά» της Coscο, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια στην οικονομία για πελαγοδρομήσεις και καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις ευθύνες του».

'Οπως επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού:

«Οι διχογνωμίες και οι συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ανάμεσα στους υπουργούς δείχνουν μάλλον ότι αυτό που ο Πρωθυπουργός έλεγε «σκληρή διαπραγμάτευση» ήταν σκληρή διαπραγμάτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα όμως δεν έχει ούτε άλλο χρόνο ούτε άλλο δρόμο». 

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε, επίσης: 

«Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει επιτέλους τις ευθύνες του. Να αποφασίσει ποια είναι η διαπραγμάτευση που θέλει να φέρει την υπογραφή του, να τη φέρει στη Βουλή και εκεί θα δούμε και τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης, θα δούμε ποιοι είναι με την ευρωπαϊκή πορεία, και τελικά ποιοι με τη σωτηρία της χώρας.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια στην οικονομία και στην κοινωνία για πελαγοδρομήσεις και συζητήσεις στο εσωτερικό των κομμάτων. Εμείς έχουμε αποφασίσει. Ας αποφασίσει επιτέλους και ο Πρωθυπουργός!»