Σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg τονίζει ότι ο «Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να πιέσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης έτσι ώστε να επιλυθεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί στις συνομιλίες με τους δανειστές, θέτοντας το θέμα της Ελλάδα στην επικείμενη συνάντηση κορυφής στη Ρίγα».

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι ο Τσίπρας αναμένεται να παρακολούθησει την Σύνοδο, παρότι το θέμα της Ελλάδας δεν βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών. 

Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες δίνουν λίγες ενδείξεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την κρίση στην Ελλάδα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να υπολογίσουν ακριβώς πόσα χρήματα έχει η Ελλάδα και αν θα καταφέρει να επιζήσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο Στέφεν Γκάλο, επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής συναλλάγματος της Bank of Montreal στο Λονδίνο, «ακόμη και αν έχουμε μια συμφωνία πριν από το τέλος της παράτασης του προγράμματος, δεν νομίζουμε πως η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση στα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ του τρέχοντος προγράμματος.

Με δεδομένο ότι η ΕΚΤ δεν σπεύδει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, η παρούσα κατάσταση στη χώρα δεν κρατήσει πολύ καιρό» καταλήγει ο αξιωματούχος.