Το ενδεχόμενο να «παγώσει» η συμφωνία για τα αμερικανικά αεροσκάφη, κόστους 500 εκατ. δολαρίων, άφησε ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος σε δηλώσεις του στο Mega.

Πρέπει «να σταθμίσει κανείς την οικονομική συγκυρία και να δει αν αυτό το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί ή να παγώσει για κάποιο διάστημα προκειμένου να εξυπηρετήσουμε άλλες οικονομικές ανάγκες, ανθρωπιστική κρίση κλπ».

Συμπλήρωσε πως η τελική απόφαση «θα συζητηθεί σε επόμενο ΚΥΣΕΑ ή υπουργικό συμβούλιο και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ», υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν μπορεί να εκφράσει την άποψη της κυβέρνησης αλλά καταθέτει την προσωπική του προσέγγιση, «σταθμίζοντας τα πράγματα και τα ζητήματα, και νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης για τους εξοπλισμούς, δεν θα προχωρήσει στον αυτόματο πιλότο».

Ο κ. Ήσυχος εκτίμησε ότι σε περίπτωση θετικής απόφασης για τη διαδικασία εκσυγχρονισμού θα δινόταν προκαταβολή 75 εκατ. ευρώ με τις υπογραφές, ενώ διαβεβαίωσε ότι η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και του Πάνου Καμμένου είναι η προώθηση των αναγκαίων προμηθειών συντήρησης και ανταλλακτικών και τίποτα άλλο.