«Για επικίνδυνους πειραματισμούς και ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στα βράχια», έκανε λόγο η υπεύθυνη του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, με αφορμή την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών στους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

΄Οπως τόνισε η κυρία Αραμπατζή: 

Οι 800.000 και πλέον Έλληνες παραγωγοί, οι εργαζόμενοι του οργανισμού, αλλά και ολόκληση η ελληνική κοινωνία είδαν αποσβολωμένοι την πρώτη στάση πληρωμών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι δεν πέρασε πολύς καιρός από τη στιγμή που το κόμμα της έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, όπως είπε, για τις δραματικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η δέσμευση των αποθεματικών των οργανισμών, των ασφαλιστικών ταμείων και των δήμων «από την πρώτη φορά αριστερά».

«Πριν καν στεγνώσει το μελάνι, η διήμερη καθυστέρηση της καταβολής, τόσο της μισθοδοσίας των 630 εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία ήταν κανονικά προγραμματισμένη για τις 13/05/2015, όσο και της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών τους, ήταν ένα μαύρο μαντάτο για τον οργανισμό, που πρώτος έδωσε τα αποθεματικά του ύψους 200 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος», συμπλήρωσε η κα Αραμπατζή.