Με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph επισημαίνει ότι η «Ελλάδα γλίτωσε οριακά την εσωτερική χρεοκοπία την Παρασκευή, καθώς η κυβέρνηση, κατόρθωσε τελικά να πληρώσει το 15νθήμερο μισθό δημοσίων υπαλλήλων». 

Η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται χωρίς διεθνή βοήθεια από τον Αύγουστο, έχει καταφύγει σε απεγνωσμένα μέτρα για να συνεχίζει να πληρώνει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, με περισσότερoυς από 1000 δημόσιους φορείς να υποχρεώνονται να δώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα, σημειώνει το δημοσίευμα. 

Σε μια τελευταία προσπάθεια να συγκεντρώσει μετρητά, η Αθήνα ζήτησε και από τις πρεσβείες της στο εξωτερικό να δώσουν τα διαθέσιμά τους στην κυβέρνηση. 

Ωστόσο, συμπληρώνει το δημοσίευμα, οι δήμοι αντιστέκονται στο μέτρο, τονίζοντας ότι παραβιάζει τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης απέναντί τους. 

'Οπως σημειωνει ο οικονομικός αναλυτής του UBS Justin Knight, «Δεν είναι μακριά η στιγμή που η κυβέρνηση θα ξεμείνει από ρευστό. Στην ουσία, η χώρα έχει ξεμείνει από μετρητά και είναι στο όριο του να εκδώσει IOUs, όπως έγινε στον φαρμακευτικό τομέα το 2011».