«Μέσα στον Ιούνιο θα προκηρυχθούν 4.500 θέσεις» γιατρών και νοσηλευτών είπε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε για τις προσλήψεις και πρόσθεσε: «Καραγκιόζης δεν θα επιτρέψω ποτέ στον εαυτό μου να γίνει. Μέσα στον Ιούνιο το πολύ θα προκηρυχθούν 4.500 θέσεις».

O κ. Κουρουμπλής επεσήμανε στη συνέχεια: «Η λογική και η εμμονή των θεσμικών μας εταίρων στοχεύει στο να πιέσει αφόρητα την κυβέρνηση για να επιβάλλει τις δικές της επιλογές. Τώρα πολύ περισσότερο γιατί έχει μια κυβέρνηση που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να διαπραγματευθεί την αξιοπρέπεια ενός λαού και κυρίως τη λογική.

Αυτή η στιγμή πρέπει να υπάρξει μια διαπραγμάτευση που να δίνει προοπτική. Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αναπτυξιακό πακέτο, πώς μια οικονομία θα μπορέσει να παράξει και να πληρώσει. Όταν συζητάμε πρέπει να έχουμε πάντα στο τραπέζι τις υποχρεώσεις της χώρας στα επόμενα 10 χρόνια.

Η κυβέρνηση κάνει ότι κρίνει σωστό για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία οι εταίροι απαιτούν μείωση των συντάξεων προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας, όμως εκτίμησε ότι θα υπάρξει προσέγγιση στα αγκάθια των διαπραγματεύσεων.
Έκείνο που δεν θέλει η ΕΕ η θεσμική είναι να χρεωθούν τη ρήξη. Όμως θα τη χρεωθούν εάν προκύψει τέτοιο θέμα. Η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα περιθώρια να υπάρξει μια λογική λύση. Και οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι» είπε ο υπουργός Υγείας.

«Εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε μέτρα τα οποία δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Είναι υφεσιακά. Οι θεσμικοί μας εταίροι δεν θέλουν δυστυχώς να δεχθούν ότι μέχρι σήμερα το πρόγραμμα δεν περπάτησε» σημείωσε και κατέληξε: «Ακόμα και η προηγούμενη κυβέρνηση, που ήταν κυβέρνηση στη λογική των δανειστών, δεν θα είχε να πληρώσει χρήματα μισθούς και συντάξεις το Φεβρουάριο. Ως εκ τούτου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η κυβέρνηση έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη είπε στον κ. Κουρουμπλή πως «καταρρέουν τα νοσοκομεία, οι προσλήψεις να γίνουν σύντομα».