Ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο θέμα των προξενικών εισπράξεων κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα διευκρινίσεις και πλήρη ενημέρωση.

"Οφείλει να το πράξει άμεσα για να μη δημιουργούνται στο εξωτερικό εντυπώσεις που πλήττουν την εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας", τόνισε.

Για άλλο θέμα ο υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης χαρακτήρισε απαράδεκτο κεντρικότατες αρτηρίες της Αθήνας, όπως η Κατεχάκη, να κλείνουν εκβιαστικά από μεμονωμένους, παράνομους μετανάστες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω αποκλεισμού της πρόσβασης στα παραπλεύρως ευρισκόμενα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Είπε επίσης επ' αυτού ότι είναι πρωτάκουστο επείγοντα περιστατικά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και τα οχήματα να αναζητούν εναλλακτικές διόδους, προκειμένου να φτάσουν στα νοσοκομεία "και η επίσημη Πολιτεία να σφυρίζει για μία ακόμα φορά αδιάφορα".

Τόνισε γι' αυτό ότι η ανοχή και αποδοχή τέτοιων εκβιαστικών πρακτικών από την κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα τέρμα γιατί, όπως είπε, θα καταλήξει σε ενοχή και ευθύνες για τους συναρμόδιους υπουργούς.

"Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να κατανοήσει ότι οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα, εγκαταλείποντας τις στρατηγικές της απάθειας και διασφαλίζοντας τόσο την τήρηση των νόμων όσο και την ομαλή λειτουργία του κράτους, της κοινωνίας και των θεσμών", πρόσθεσε ο κ. Κυριαζίδης.