Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου κάνοντας λόγο για για πρόσθεση ρευστοποίησης ομολόγων που διαθέτει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου.

«Οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζουν τα "θαύματά" τους, στην πλάτη των Ελλήνων ασφαλισμένων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), το οποίο προφανώς μετά από "άνωθεν" εντολή, ετοιμάζεται να ρευστοποιήσει 100 εκατομμύρια ευρώ από τα "ομόλογα" που διαθέτει, προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου.

Όπως υποστηρίζει, το σπάσιμο του ομολόγου του συγκεκριμένου ταμείου επιβαρύνει 25 ολόκληρα εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο.

«Δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που ένα ασφαλιστικό Ταμείο θα αναγκαστεί να "βάλει χέρι" στα ομόλογά του για να πληρώσει τις συντάξεις του μήνα» επισημαίνει και καλεί την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΕΤΕΑ «να πάρει θέση και να πει όλη την αλήθεια στους ασφαλισμένους».

Καταλήγοντας συμπληρώνει:

Οι κόποι ετών των εργαζομένων δεν αποτελούν κτήμα κανενός κόμματος, καμίας διοίκησης ασφαλιστικού ταμείου και ασφαλώς καμίας παρέας ερασιτεχνών που προσπαθούν να πείσουν ότι κυβερνούν. Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για την καταστρεπτική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και δυστυχώς η επιβεβαίωση ήρθε. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και θα αναζητηθούν. Επιτέλους σοβαρότητα, ευθύνη και πάνω από όλα ειλικρίνεια.