"Έχουμε φτάσει στη φάση που θα πρέπει να υπάρξει συνολική διευθέτηση του ελληνικού ζητήματος εντός της ευρωζώνης κι όχι συμφωνίες που θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα ρευστότητας μήνα - μήνα. Το μαρτύριο της σταγόνας θα τελειώσει πολύ σύντομα".

Αυτό τονίζει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο και σημειώνει ότι "η κυβέρνηση είναι απόλυτα ταυτισμένη με τις ανάγκες του λαού".

Ως προς τις πιέσεις που ασκούνται από μέρος της πλευράς των δανειστών, ο κ. Κορωνάκης επισημαίνει ότι "σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να βγει έξω από τις δύο αρχές με βάση τις οποίες καταλήξαμε στην συμφωνία της 20ης Φλεβάρη: Δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τους κανόνες της ευρωζώνης ακόμα και αν διαφωνεί με αυτούς, και οι εταίροι θα σεβαστούν την εντολή του ελληνικού λαού για τερματισμό της λιτότητας". Σημειώνει στο ίδιο πλαίσιο ότι είναι προς το συμφέρον όλων να καταλήξουμε άμεσα σε συμφωνία σεβόμενοι το παραπάνω πλαίσιο "και να μην αφήσουμε τους φανατικούς της λιτότητας να αμφισβητήσουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα, άρα και σε ολόκληρη την Ευρώπη".

Ο κ. Κορωνάκης τονίζει ότι το βασικό περιεχόμενο της εντολής ήταν λύση εντός ευρώ, χωρίς λιτότητα για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος, υπογραμμίζει ότι "αυτή η κυβέρνηση θα σεβαστεί τον ελληνικό λαό και εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που της ανατέθηκε", για να συμπληρώσει πως "αν σε οποιαδήποτε περίπτωση βρεθεί εκτός των ορίων της εντολής και καλεστεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις θα ερωτηθεί ξανά ο λαός". "Αν όμως", συνεχίζει, η συμφωνία είναι εντός των ορίων της εντολής - όπως πιστεύουμε και διεκδικούμε - δεν θα χρειαστεί τίποτα πέρα από την ψήφο της Βουλής". 

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύθηκε μέχρι σήμερα έχοντας πάντα έντονο διάλογο στο εσωτερικό του και πως αυτή η συνθήκη δεν τον εμπόδισε να καταλήγει δημοκρατικά και να προχωρά ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινωνίας.

Παράλληλα, εκτιμά ότι όσο η κυβέρνηση θα καταφέρνει λύσεις υπερασπιζόμενη τις ανάγκες τους λαού και το μέλλον της χώρας, "είναι προφανές, ότι θα υπάρξουν σοβαρές αναταράξεις στα κόμματα του μνημονίου, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ".