Με απαισιοδοξία παρουσιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται δηλώσεις μέλους της ΕΚΤ που δηλώνει ότι «βρισκόμαστε στο τέλος του παιχνιδιού»

Σύμφωνα με το δημοσιευμα, τρεις εβδομάδες θα κρατήσει ακόμα η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, καθώς το σημείο όπου εξαντλείται η ρευστότητα είναι αρκετά κοντά.

Αυτό τουλάχιστον τόνισαν οι οικονομικοί αναλυτές της JP Morgan Μάλκολμ Μπαρ Ντέινιντ Μακί, οι οποίοι έγραψαν σε ένα εσωτερικό σημείωμα στους πελάτες τους  πριν από μερικές ημέρες: «Πιέσεις στην ρευστότητα της κεντρικής κυβέρνησης, πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα και στο πολιτικό ημερολόγιο όλα συγκλίνουν στα τέλη Ιουλίου με αρχές Ιουνίου.

«Βρισκόμαστε στο τέλος του παιχνιδιού» υπογράμμισε και το μέλος της ΕΚΤ 'Υβ Μέρς σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Λουξεμβούργου.

«Η κατάσταση δεν προχωρά καλά» τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.  

'Οπως αναφέρει, επίσης, το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι χάνουν την υπομονή τους με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στις 14 Μαϊου επεσήμανε ότι δεν θα συμβιβαστεί σε καμία από τις βασικές απαιτησεις του.

Κι ενώ οι συνομιλίες επκεντρώνονται στο αν θα πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα, η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει την συμμετοχή της στην οικονομία της χώρας, εάν αυξήσει την έκπτωση επί της εξασφάλισης των ελληνικών τραπεζών, σε αντάλλαγμα για τα μετρητά στο πλαίσιο του προγράμματος επείγουσας παροχής ρευστότητας.