«Η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας προέχει οποιασδήποτε συζήτησης για τρίτο πακέτο βοήθειας», δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, στον απόηχο των χεθσινών δηλώσεων του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αλλά και του δημοσιεύματος της Welt περί του ενδεχόμενου παροχής νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Eρωτηθείς για το εάν η γερμανική κυβέρνηση συμφωνεί με τον κ. Γκάμπριελ ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι στην Ελλάδα έχουν δοθεί δύο προγράμματα βοήθειας και «εργαζόμαστε όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου».

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα να διευθετηθούν, ενώ αναφέρθηκε στην δήλωση του τελευταίου Eurogroup που χαιρέτισε την πρόθεση της Αθήνας για επιτάχυνση της διαδικασίας και τόνισε ότι «προχωρούμε με βάση την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός, αλλά δεν απέκλεισε να πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Άγνωστο πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, ερωτηθείσα εάν η Αθήνα βρίσκεται κοντά ή μακριά από μια συμφωνία με τους Θεσμούς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις,

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του κ. Σόιμπλε με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τις τελευταίες ημέρες.