current views are: 3

18 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:29

Κομισιόν: Η Σύνοδος της Ρίγας δεν θα αντικαταστήσει τις διαβουλεύσεις

Συγκρατημένη εμφανίζεται η Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας-θεσμών.

Δημοσίευση 11:29’
αρθρο-newpost

Συγκρατημένη εμφανίζεται η Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας-θεσμών.

Συγκρατημένη εμφανίζεται η Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας-θεσμών, αφού κάνει λόγο για αργή πρόοδο.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα, αλλά σε αργούς ρυθμούς, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η Επιτροπή χαιρετίζει την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχύνει το έργο της με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Ο,τιδήποτε κι αν συμβεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας δεν θα μπορέσει να αποτελέσει υποκατάστατο για τα κενά στη διαπραγμάτευση Ελλάδας-Ε.Ε.» σημείωσε.

Κληθείς να επιβεβαιώσει αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έλαβε στις 8 Μαΐου επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με την οποία των ενημέρωνε ότι η Ελλάδα δεν δύναται να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ της 12 Μαίου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι δεν έχει σημασία το περιεχόμενο της επιστολής, αλλά σημασία έχει πως η Ελλάδα πλήρωσε τη δόση στο ΔΝΤ και τιμά τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος Γιουνκέρ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, αλλά έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα δημοσιοποιούν το περιεχόμενο των συζητήσεών τους.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Επιτροπή μετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις και υπενθύμισε ότι τόσο ο Πρόεδρος Γιούνκερ, όσο και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, έχουν εμπλακεί προσωπικά στην επίλυση του ελληνικού ζητήματος.


σχετικα αρθρα