«Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα, άλλα όχι επαρκής», εκτίμησε ο Πιερ Μοσκοβισί.

O επίτροπος Οικονομίας τόνισε πως δεν διαπραγματεύεται τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα και επεσήμανε: 

Πρέπει να ολοκληρώσουμε το τρέχον πρόγραμμα, προτού συζητήσουμε τρίτο σχέδιο βοήθειας. Η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά ο χρόνος για διαπραγματεύσεις είναι περιορισμένος. 

«Δεν είμαι απαισιόδοξος για τις συζητήσεις για την Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί. 

«Σημειώνουμε ουσιαστική πρόοδο και πρόοδο επί της ουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί από το Βερολίνο και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην προσέγγιση των δύο πλευρών στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον ΦΠΑ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση, ενώ σημείωσε ότι Αθήνα συμμετέχει «πιο εποικοδομητικά» στη διαπραγμάτευση σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και έκανε λόγο για θετικά μηνύματα στην μεταρρύθμιση στον τομέα του αερίου.

«Δεν έχουμε βεβαίως φθάσει στο τέλος. Πρέπει να επιταχύνουμε τον ρυθμό για να καταλήξουμε (σε συμφωνία). Έχουμε περιορισμένο χρόνο τώρα, περιορισμένο χρόνο και έχουμε ακομη πολύ σημαντική δουλειά να κάνουμε», δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος της ΕΕ και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό.