Όλο και πιο βαρύ φορτίο καλείται να σηκώσει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βλέπει τα εσωκομματικά προβλήματα και τις αντιδραστικές φωνές μέσα στο ίδιο του το κίνημα να πληθαίνουν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να παγιδεύεται σε έναν κυκεώνα αντιθέσεων που καθόλου δεν προωθεί τις διαπραγματεύσεις και την προσπάθεια για συμφωνία.

Μια από τις πιο στενές του συνεργάτιδες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε θέμα για την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Μητρόπουλος είπε «όχι στην συμφωνία αν υπάρχει καταβύθιση συντάξεων», ενώ πλήθος άλλων κομματικών στελεχών εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία την αντίθεσή τους σε μια διαπραγμάτευση που θα ισοδυναμεί με συμβιβασμό της κυβέρνησης και αναίρεση των προγραμματικών δηλώσεών της.

Η λύση που έχει στα χέρια του αυτή την στιγμή ο Πρωθυπουργός είναι αυτή που είχε προβλέψει ο Κώστας Καραμανλής στο newpost: Να θέσει σχεδόν προ τετελεσμένου γεγονότος την κοινοβουλευτική του ομάδα, να τους παρουσιάσει την συμφωνία, εξηγώντας και την κρισιμότητα της κατάστασης, ακόμα και αν χρειαστεί να κλειστούν σε ένα δωμάτιο για 24 ώρες και να τους ζητήσει να την υπογράψουν... Σχεδόν εν λευκώ μάλιστα.

Μ.Μ.